buffnang

welcome

layout

Thursday, April 19, 2012

crazy !

Saya sendiri tak tahu apa yang kurang pada saya... kadang-kadang kalau kita mementingkan luaran it wont make last..tapi kalau kite tengok hati..it really mean it.. tapi aku nie cerewet..ade orang baik an aku tapi kenapa aku masih nakkan dia...there is no more love between us.. tapi aku sorang je yang merasakan cinta ini..kenapa x biarkan kita dilamun cinta sampai bila-bila..im lonely... ape kurangnye aku..aku x tau...mungkin aku menbosankan...mungkin aku x layak...sebeb aku bukan kelantan ke atau ape? kenape ? aku x pandai masak? please give me ur support..aku bukan teruk x pandai masak... pandai gak masak... ramai laki nakkan aku..tapi aku pilih kau jugak kan? why? kalau boleh aku x nak kenal an kau pown..im really sorry..im hurting so much... kau x tahu...aku x mo selama ini jadi sia-sia...

Sunday, November 20, 2011

50 tips memikat lelaki

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2. pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.

3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.

4. Jujur dan sentiasa merendah diri.

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.

6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).

7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.

8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

9. Jangan terlalu mengongkong.

10.Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

11.Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.

12.Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.

13.Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.

14.Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.

15.Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.

16.Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.

17.Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.

18.Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.

19.Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.

20.Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.

21.Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.

22.Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.

23.Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

24.Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal

25.Mengetahui bila hari lahirnya.

26.Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

27.Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

28.Manja!

29.Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

30.Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.

31.Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.

32.Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

33.Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

34.Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.

35.Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

36.Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.

37.Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.

38.Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!

39.Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.

40.Jangan bersikap terlalu kuno.

41.Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

42.Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.

43.Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.

44.Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.

45.Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.

46.Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.

47.Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.

48.Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.

49.Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.

50.Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!


Untuk pengetahuan anda, tips yang ke-28 itu saya edit dari Agresif kepada Manja! :d

Wednesday, November 16, 2011

Mohd Nor Ghani bin Abu Samah , ( KAWAN AKU )

CERITA PASAL GHANI


Ghani kawan aku...
kawan yang sangat baik..
dia orang sekinchan SELANGOR
dulu asasi kat uitm puncak alam
sekarang same an aku la UPM
first kenal kat facebook...
pas masok UPM baru jumpe..
dia nie baik orangnye
aku cakap dia baik sebab ape??
- sebab dia belikan aku abc jagung time kiteorang ( chibi , aqilah n aku ) enjoy tengok konsert sambil pesan kat aku melalui luqman ensem .. hahha
" wawa,jangan jerit kuat sangat.. sampai belakang suare awk..." hahhaha...


aku janji pas dpt jpa aku belanje korang mkn McD ke ape ke..pizza ke.atp jgn melebihi kemampuan aku..hehhe..

thanx ye GHANI... hanya Allah dapat membalasnya..thanx sebab jadi kwn sy..jom mkn kat ktp..ahahah !

ade 1 lagi.. tp aku x dpt nak bgtau..hehheh...



DARI KIRI : SAYA , CHIBI ,QILA




DARI KIRI : LUQMAN, GHANI




SEKIANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.. ^^

CINTA YANG PERGI.. :(

setahun bersama akhirnya aku juga yang sengsara
kenangan yang kita bina akan ku padam walaupun pedih
hatiku keras sekarang...
aku cuba cari yang terbaik dari kau..
aku cuba bukak hatiku
tapi tetap tak mcm dulu..
kau ape tahu??
kau tahu mempertikaikan cintaku...
segala dendam sakit hati suka duka telah kau sematkan..
tak dapat rasanya nak buang memory kita..
macam kau pulak first love aku...
kau sekarang dah jatuh cinta kat orang lain
aku pulak teringatkan kau
kalau rindu aku mesti peluk teddy bear
kali terakhir kite berjumpe memang kali terakhir...
KU RINDU NAK KAPEL MCM DULU...
aku nak cari yang lebih baik dari kau.. harap- harap dapat...
terima kasih kerana memberi satu parut di kotak ingatan ku...
aku cuba ape pun tetap parut tak hilang..
tp aku percaya..pasti ada hikah.. harap2 aku jumpe oarang yang lebih baik..amin




AKU RINDU KAU.. :(

Thursday, August 11, 2011

BOLEH TAK AKU JADI ????

ASSALAMUALAIKUM / SELAMAT SEJAHTERA / SALAM 1 MALAYSIA



Hari nie rase nak bgtau u all tentang minat sy sejak kecil lagi..heeeeeeeeeee~ WANNY LEE ZAMAN nie suka benda yang cantik , cute dan kemas ... suke dgn make up .. tp sbnarnya mama i x suke pown pakai make up.. adik pun xsuke..tbe2 je anak dia wanny nie minat plak dgn make up.. however , i x suka la make up yg tebal2 sgt..ala2 boleh menceriakan wajah je..juz lip gloss , eye linear ,eye shadow letak kat bawah mate...2 je... x bnyk pown..lagipun i pakai spec..so x nmpk sgtla.make up kat mate 2 .. pakai make up tebal2 pown x sesuai..bg i la yg lowm kawen nie..nanti dah kawen xdak seri plak kalau dh biase ber make up.. i nie simple orgnyer... kalau pemakaian ekot citarsa sendiri..ala girly2 je..x berani nak bergaya mcm lady gaga.. :D... i mmg giler super duper nak jadi artis .. nak dikenali ramai .. bukan sebab nak kejar glemer ..tp mmg dah minat nak jadi artis2 nie.. nak jadi penyanyi bez gak..sore leh tahan ..tp kalah lah gak..biase2 je suare..leh karoake gak..tp xtaulah kalau korang dgar x bez..ngeeeeeeeeeeeeeeeee~ nak jd pembaca berita mmg x mampu.. xleh nak serius.. ade je nak senyum2..weeeeeeeeeeeeeeeeeee~ nak jd pelakon ok gak...suke gak jadi pelakon..sy mmg pandai buat action2 untuk berlakon nie....oklah kalau jadi pelakon..hehhehehhehe... so , mestilah bermula dari bawah kalau nak genggam cita2 2... ingat nak jadi model shawl dulu...kecik2 dulu.. baru naik2 dikenali ramai...nak gak ade peminat sendiri..org knl... bezzz laaaa... so study kat upm nanti ingt nak mendekatkan diri dengan dunia org seni..kalau dptlah... so, mmg baguzlah jd artis yg ade bakat plus educated... wanny nak banggakan parents gak.. nak gak anak SARJAN ZAMAN nie masok tv.. so, ramai yg knl my parents... kasi dorang bangga ckit... jadi artis nie kalau pandai cari duit leh kaya..tp kalau x pandai mmg idup biase je... so , ingat kalau dah berjaya nak tlg parents ckit2 g menunaikan haji... :) harap2 dapatlah jadi artis nie gak... hehhehehehe... nak gak kawan2 lain beruntong dpt knl WANNY LEE ZAMAN ... nak capai kejayaan. insya-Allah..kalau ade rezeki dari Allah... so, wanny bagi photo ckitla menunjukkan usaha nak jadi artis nie..hehehhe...ade la pic ala2 model.. trap cute gitu..hehehehhe... tenkiu sudi baca minat WANNY LEE ZAMAN k...korang pun doalah untuk i gak... hehhehe..amin.. ( ^ _ ^ )v






pic nie lah yg terbaik ade ciri2 model gituuu...pic nie lah menang pic terbaik dalam contest HAWTSHWAL SHAWLS..nak num 1 mmg xpat sbb x sanggup dah nak berkempen soeh org LIKE pic 2..hehehhe

pic nie pun ala2 model..heheh..agak nyer la

pic nie pas balik keje...gatal tgn nak snap2..heheh

nie nak tunjok pic shawl ijau jeeeeeeee

nie tudung siti norhaliza...femez dulu

nie style tudong arab..so x berape jelas shawl dia..ade ropol2 shawl..ala arab gituuu

pic nie diambik waktu malam so puteh ckit muke coz cahaye lampu

Saturday, August 6, 2011

aku luruhkan rasa ini..

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Karena kau yang aku inginkan

Bila ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Bila ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau
Kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku pastikan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan pun tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sedihnya aku
Jika lebih dengar mereka
Sakit hatiku
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku pastikan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan pun tahu ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku pastikan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan pun tahu ku cinta ka

maafkan segala kekurangan aku...as u know.. i love u...mencuba bertahan...ego telah ku buang jauh2..well..hope u noe...:)

Monday, July 25, 2011

kissin you...yeah !

Sparks fly
It's like electricity
I might die
When I forget how to breathe
You get closer and there's
No where in this world I'd rather be
Time stops
Like everything around me
Is frozen
And nothing matters but these
Few moments when you open my mind to things
I've never seen

'Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking leave my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you

Past loves
They never got very far
Wall's up, made sure
I guarded my heart
And I promise I wouldn't do this till
I knew it was right for me

But no one (no one)
No guy that I met before
Could make me (make me)
Feel so right and secure
And have you noticed
I lose my focus
And the world around me disappears

'Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking leave my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you

I've never felt nothin like this
You're making me open up
No point in even trying to fight this
It kinda feels like it's love

Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking leave my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you

lagu aku suka..lalalala..<3